Indledning
Vin til mad
Kombinationer
Menuer
Vin i mad
Håndtering
Drinks med Sekt & vin
Opskrifter
Råvare
Fisk
Krydderurter
Chokolade
Vildt
Svampe og græskar
Ost og bordet
Det klassiske køkken
Asparges


Indledning Udskriv side

På de næste sider har jeg prøvet at give dig nogle generelle regler for sammensætningen af vine og mad.

Selvfølgelig skal man ikke følge alle de ”gamle” råd blindt, men ville det ikke være dejligt at have noget at bygge dine erfaringer op omkring?

Der forskes i dette emne og der er vin fagfolk (Sommelier) som har taget store uddannelser i denne disciplin. Det vigtigste element for succes på dette område er at du bruger dit instinkt.

I samarbejde med Vinum Bonums Sommelier konsulent, Christisn Aarø Mortensen, har vi sammensat dette afsnit af hjemmesiden.

Christian Aarø Mortensen, restauratør og to gange dansk sommelier mester og nordisk mester. Driver sammen med Rasmus Grønbech Restaurant Prèmisse i Moltkes Palæ i København. Læs mere her …


Find det emne du vil vide mere om ude til venstre og KLIK så.

Har du ubesvarede spørgsmål så se under FAQ. Her kan du også stille nye.


Velbekomme!


Asparges og tysk vin i det grønne
Solen skinner, gode venner, fritid i weekenden eller i helligdagene og kender du oven i købet en hyggelig plet i det grønne? Ja, så står ingenting i vejen for en skovtur.
Læs mere her ...

Dessert- og mousserende vine.
December måned "råber" næsten på dessert og mousserende vine. Det er noget tyskerne ved en masse om især inden for de ædelsøde vine. Hvorfor er de så dyre eller er de?
Læs mere her ...

Chokolade som vin.
Sart smag, usammenlignelig sødme, fine krydderier; - er det chokolade eller vin? Begge falder ind under denne beskrivelse. Chokolade og vin har mere til fælles end man umiddelbar tror.
Læs mere her ...

Vildt med vin.
Når sommeren går på hæld og bladene ændrer farve, er det tegn på, at vildt sæsonen er skudt i gang. I de gyldne efterårs måneder kendetegnes madlavningen ved fasaner, harer og rådyr, der på bedste vis ledsages af tyske vine.
Læs mere her ...

Tre gange efterårsnydelse.
Fra de gyldne efterårs måneder og frem til jul, bliver det tiltagende koldere i Danmark. Det afspejles i maden, som bliver tung, om end ikke så tung som de støbejernsgryder, den oftest tilberedes i. Nærende rodfrugter som f.eks. knoldselleri, pastinak, kålrabi og græskar samt vilde svampe fra de danske skove er oplagte ledsagere til tyske vine.
Læs mere her ...

Ostebordet - Det gode måltid.
Den gængse mening om ost og vin, er at rødvin, altid passer problemløst til. Helt ved siden af. For at få ryddet alle fordomme af vejen fra en start: Generelt passer hvidvin bedre til ost end rødvin.
I dette afsnit beskriver jeg alt om ostebordet fra køb af ostene til det dejlige slutresultatet.
Læs mere her ...

Kvalitetsmad til kvalitetstid.
En ny undersøgelse har heldigvis vist, at vi danskere ikke er til hurtige færdigretter, ligesom amerikanerne og englænderne er det. Selvom næsten alle klager over at have for lidt tid i døgnet, skal vi selv lave vores mad, når der er hygge på programmet.
Læs mere her ...


Fisk - Danmarks nationalspise.
Efter alt at dømme burde danskerne være en fiskespisende nation par excellence. Torsk med det hele er da også mange danskers nytårsspise, men hvad med resten af vinteren? Hvilke fisk er bedst at spise om efteråret og vinteren?
Læs mere her ...