Vælg kategori
Generelt
Vinmyter
Helbred & Vin
Servering
Spørg VB om vin
Lagring
Terminologi
Vin & mad
Råvarer
Vinkælderen
Om VBs producenter
Homeparty
Tilføj ny kategori
Fejl på udskrifter

Links
FAQ 1 - ID : 14
Spørgsmål : Er vin godt for helbredet?
Svar : Nyd vin og en sund livsstil. Der er ikke tvivl om at for meget af en madvare ikke er godt og det samme gælder for vin. Derimod er der heller ingen tvivl om at et moderat forbrug af vin i kombination med alsidig kost og en aktiv livsstil kan hjælpe med at forblive sund. Nogle eksempler på positive effekter ved vin er: et stærkere hjertekar system, udskyde menopausen for kvinder, forbedrer fordøjelsen, forebygge sukkersyge, gigt, demens, knogleskørhed og den har en positiv indvirke på blodkarrenes elasticitet. Sidst men ikke mindst pga. sine stimulerende bestanddele hjælper vin til vores forbedrede velbefindende. Forskning fra fortiden og nutiden leverer viden der alt peger i samme retning. Vin kan dateres tilbage gennem mange oldgamle civilisationer. Det er blevet brugt som medicin … renser … en drik til at styrke modet og udholdenheden, en drik der forbedrer maden og er nu en del af en sund livsstil. Vores liv i det moderne samfund er komfortabelt, men er det også sundt? Manglende motion, forkerte spisevaner, rygning og for store mængder alkohol medfører en støt forringelse af helbredet. Højt niveau af kolesterol, åreforkalkning, fedme, fordøjelsesproblemer og et stigende antal i hjerteanfald er nogle af de mest almindelige resultater af vores livsstil. Hvordan kommer alle disse resultater frem i dagens lys? En måde er at følge en udvalgt gruppe mennesker over 10 til 15 år se hvor ofte de motionere, hvor meget de drikker, og hvad de spiser. Derefter kortlægger man hvem der lever længst og bedst, dvs. uden tegn på hjerte karsygdomme, sukkersyge etc. Læs mere om vinens gode virkninger i afsnittet ”Livsstil” på denne hjemmeside.

FAQ 2 - ID : 52
Spørgsmål : hvis jeg laver mad med vin i , hvor længe skal den så" koge" varmes før den er alkoholfri??
Svar : Alkohol fordamper ved cirka 78-79 grader C. Det er en balance gang, da du gerne vil have smagen fra vinen, men ikke alkoholen. Hvad med at hælde en alkoholfri vin i maden? Ellers vil jeg sige 15 minutter uden nogen garantier. Der er jo et par variabler så som hvor varm er maden? Hvor stærk er vinen? osv. Vil du være sikker er det den alkoholfri vin du skal satse på. PS.: Der er altid lidt alkohol i de alkotholfri vine. God sommer.

Søg i FAQ


Send spørgsmål
Har du et typisk spørgsmål ( FAQ )
til Vinum Bonum ?

TRYK HER