Migræne og vin. Udskriv side

Dem som har migræne ved, at det er arveligt, og at der normalt skal mere end en faktor til at udløse et anfald. Udløsningsfaktorerne kan ifølge videnskabelig dokumentation være flere faktorer f.eks. rygning, støj, stress eller alkohol. Den ene dag kan man drikke flere glas vin uden at få et anfald, en anden dag skal man bare se en korkprop.

Det er mange gange de samme faktorer, der kan beskytte dig. Det handler derfor om regelmæssig motion og søvn samt at reducere stress og have regelmæssige måltider. De sidste to punkter er der skrevet lidt om på denne side.

Der er mange undersøgelser, som har vist, at den type kemiske stoffer, som kaldes monoaminer, kan udløse migræne. Der er to monoaminer, som især er migrænefremkaldende: Tyramin og phenylethylamin.

Tyramin findes i fermenterede produkter. Det er f.eks. sild i lage, røget makrel, alkoholiske drikke og generelt fødevarer, som har gennemgået en ”modning”.

Andre mener at det er den svovl, der bliver tilsat vine, som giver udslaget til hovedpinen. I dette tilfælde vil jeg anbefale mine økologiske vine, der har tilsat minimum svovl, så vinen stadigvæk vil kunne holde sig. Hold dig fra de billige og dårlige rødvine, da de normalt er de værste.

Læs videre under ”Sulfit og Vinum Bonum”.