Himmelske nydelser i vinlandet Franken. Udskriv side

Omkranset af bjerglandskabet Spessart mod vest, Röhn og Südthüringen mod nord, Steigerwald (skoven) mod øst og Taubertal (dalen) mod syd, ligger Frankens centrum for turisme og industri, Würzburg. Der, hvor Main-floden har formet en trekant, finder vi også Franken regionens vigtigste vin dyrknings område.

Betegnelsen ”Tysklands turist ækvator” understreger såvel de gunstige klimatiske forhold, som den trafikale favorable beliggenhed. Det Frankiske vinland, med Würzburg som centrum, byder på uendelig kunst og kultur historisk rigdom. Også for dem der er mere til museer, er der fuld valuta for pengene.

Læs her Jacobsen i Sydtyskland. Campingferie i vinområdet Franken ved Würzburg og Füssen ...

Würzburg står i barokkens tegn, når man fejrer den årlige barok fest i den pragtfulde kejser sal i fyrst biskoppens residens, som en hyldest til fordums tider. Helt middelalderlig virker til gengæld Miltenberg, med sit århundrede gamle by billede, og en af Tysklands ældste kroer ”Zum Riesen”. I Aschaffenburg bliver man bragt tilbage til sen renæssance, på en tur rundt i det 4-tårnede slot. På de mange vin gader er der mange flere små pudsige steder, med prægtige bygningsværker og hyggelige restauranter, der ligefrem indbyder til at blive lidt længere.

Frankerne er stolte af deres vine og det iøjefaldende kendetegn for Franken vine er ”bocksbeutel” flasken. Flasken, der er formet som en bukke pung, er kendt langt ud over landets grænser. Også begrebet ”Franken trocken” er kendt blandt vin bønder og vin kendere, ligesom Silvaner og Franken betragtes som to sider af samme sag.
Allerede Goethe elskede Franken vin. ”Send mig endnu et par Würzburger, da ingen anden vin smager mig og jeg bliver gnaven, når min sædvanlige yndlings drik er opbrugt”, skrev han til sin kone Christiane, i 1806.

I lang tid var Silvaner Frankens ubestridte konge. I dag hører også Müller-Thurgau og Riesling til de typiske vine der kommer fra Franken.

Men også Chardonnay og de andre hvide burgunder typer trives godt på de beskyttede stejle marker ved Main. Rødvine er en særlig sjælden specialitet. Prøv engang en Portugiser fra Untermain og fra vest siden af Steiger skoven, der med sine landsbyer med bindingsværkshuse, bliver betragtet som Frankens hyggeligste hjørne.

Læs mere her ...


Vinum Bonums vingård i området

Weingut Bickel-Stumpf
Kirchgasse 5
97252 Frickenhausen am Main
Tlf.: 0049 9331 2847
Mail: info@bickel-stumpf.de
WEB: www.bickel-stumpf.de


Til deres ophold i Franken kan vi præsentere dem for 3 vingårde, hvor de vil kunne tilbringe opholdet i løftet stemning. Alle tre har godkendelsen ”Urlaub auf dem Winzerhof” (ferie på vingården), som udstedes og godkendes af landbrugsministeriet. Gårdene gennemgår regelmæssige kvalitets kontrol af deres ferie tilbud.


Weingut Winzerhof Arnold
Johann Arnold
Lange Gasse 26/28
97346 Iphofen
Tlf.: 0049-9323-89833
Fax.: 0049-9323-89834
Mail: mail@weingutarnold.de
Web: www.weingutarnold.de

Tillad dem selv en weekend med nydelser i det gæstfri Frankenland. På vingården Arnold, i bindingsværkshuset, er der 5 hyggelige gæste værelser(overnatning med morgenmad fra 20€), og 2 ferie lejligheder på 35 km2  til 2 pers. og 65 km2 til 2-4/5 pers. fra 31€ pr. dg. Sæt dem til rette i inder gården der er bevokset med vin. Her serveres Franken vin fra egne marker, og gæst giverne giver dem gode råd om vinen.


Weingut Winzerhof Weigand
Familien Weigand
Lange Gasse 29
97346 Iphofen
Tlf.: 0049-9323-3805
Fax.: 0049-9323-870181
Mail: w-w-weigand@t-online.de
Web: www.w-w-weigand.iphofen.de


Tilbring en vin ferie i Iphofens romantiske Altstadt, med udsigt over den historiske Einersheimer port. Der er 9 gæste værelser, nogle med balkon, til priser fra 21,50€. En god start på dagen for man med den frankiske vinbonde morgenmad, med specialiteter fra gården og regionen. Efter en vin vandring i smukke omgivelser, kan man så prøve forskellige vine og frugt snaps.


Winzerhof Blaβ
Erwin og Anne Blaβ
Zellingerhof Str. 8
97250 Erlabrunn
Tlf.: 0049-9364-2612
Fax.: 0049-9364-2712
Mail: info@weingut-blass.de
Web: weingut-blass.de

Oplev et par dejlige dage i Main Franken, og vær gæst i Erlabrunn. Familien Blaβ tilbyder 5 gæsteværelser(overnatning med morgenmad fra 20€), og 3 ferie lejligheder(2-4 pers. eller 2-6 pers., 2 pers. fra 28€ og 4pers. fra 38€), og præmierede kvalitets- og prædikat vine. Der tilbydes derudover likør, gele og brændevin. Ved vin smagningen lærer man hurtig hinanden godt at kende, og så kan ferien begynde.