Vinferie i Mosel iblandt romere og romantik. Udskriv side

Tysklands måske smukkeste og mest besøgte ferie område, er uden tvivl landskabet på den højre og venstre bred af Mosel floden. Regionen byder på utallige seværdigheder, ældgamle kultur monumenter, enestående natur og frem for alt hjertelige gæstgivere, der tager sig kærligt af alle besøgende. For indbyggerne ved Mosel er dette en selvfølge. Uanset om det kun er en weekend tur eller 14-dages ferie, er Mosel altid et besøg værd.

”Arbejdsglade folk og flittige vinbønder, tumler sig på disse høje”, sådan beskrev den romerske digter Ausonius denne blomstrende vinegn, der hjem for nogle af de stejleste vinbjerge i verden (67% hældning). Om det er de typiske stejle bjerge, terrasse Mosel, ved Winningen, eller om det er den verdens kendte vin mark ”Zeller Schwarze Katz” – så er det pga. den mineralholdige, skifferforvitringsjords evne til at lagre varmen på, at de små, langsom modnende bær, for de elementer der giver vinen sin karakteristiske smag, og gør Mosel til et verdensberømt, første klasses Riesling område.

Ved den øverste del af Mosel, vokser Elbling, fortrinsvis på muslinge-kalk-jord. Dette giver en udmærket sekt vin, eller også en frisk og ukompliceret drikke vin. Eiswein og Trockenbeerenauslese fra Mosel hører til de dyreste specialiteter i verden.

Læs mere her ...


Ud over det enestående landskab med de herlige vinbjerge, er der også mange dejlige steder der er værd at nævne. Det er et besøg værd at se den romantiske lille by Beilstadt, der med rette bærer tilnavnet ”Mosel dalens perle”; Bernkastel-Kues med sit middelalderlige by billede, romantiske markedsplads og Moselvinmuseum; Traben-Trarbach med de smukke bindingsværks- og rokoko huse, eller Trier med Porto Nigra, kejser-termerne opført af romerne, amfiteateret, Basilikaen og domkirken.

Vinum Bonums vingård i området

Weingut Fries
Bachstrasse 66
56333 Winningen
Tlf.: 0049 2606 2686
Mail: info@weingut-fries.de
WEB: www.weingut-fries.de


Har du lyst til en vinvandring i Winningen - Mosel -  læs mere her ...

Til deres Mosel ophold vil vi gerne præsentere dem for 3 vingårde, hvor de både kan nyde god vin og dejlige bolig forhold. Disse vingårde er kun et lille udsnit af det store udvalg som vin regionerne i Tyskland kan tilbyde. Kvalitet er en forudsætning: alle vin gårdene har godkendelsen ”Urlaub auf dem Winzerhof” (ferie på vingården), som udstedes og godkendes af landbrugsministeriet. Gårdene gennemgår regelmæssige kvalitets kontrol af deres ferie tilbud.

Weingut Zenz.
Hans-Peter Zenz
Moselstr. 44
56814 Ernst
Tlf.: 0049-2671-7345
Fax.: 0049-2671-7347
Mail: info@ferienweingut-zenz.de
Web: www.ferienweingut-zenz.de

Ferie i en lejlighed hos fam. Zenz, er som ferie ved venner. Forund dem selv de små behageligheder der gør livet så dejligt, i tillokkende landskabelige omgivelser. Til rådighed for gæsterne står 5 storstilede og hyggeligt indrettede ferie lejligheder for 2-6 pers., 48 til 120 km2  fra 45€, og 5 gæsteværelser med balkon og udsigt over Mosel fra 22 til 25€ pr. pers. for en overnatning med morgenmad. Gør opholdet til en oplevelse med individuelle programmer for grupper, aktionsdage på vin gården eller vin kælder uge.


Weingut Alfred Walter
Alfred Walter
Hauptstr. 188 og 190
56867 Briedel/Mosel
Tlf.: 0049-6542-98690
Fax.: 0049-6542-986925
Mail: info@weingut-walter.de
Web: www.weingut-walter.de

I den maleriske Mosel dal, næsten i midten, mellem Cochem og Bernkastel, ligger Weingut Walter, et familiebrug med lange traditioner indenfor vin dyrkning. Fra frugt betonede drikke vine, til den elegante og race rene Riesling, i dette alsidige udvalg kan enhver finde sin yndlings vin iblandt. Der står 4 ferie lejligheder til rådighed, for 2-5 pers.,50-75 km2, fra 42€ for 2 pers., og 5,50€ for alle personer ud over dette. I de komfortable lejligheder, finder man hurtig sin yndlings plads. Udsigten fra balkonen åbenbarer det enestående flod landskab. Det er let at koble fra i de rolige omgivelser, her har stress og jag ingen chance.


Manfred og Adrie Bohn
Goldbachstr. 7
54470 Bernkastel-Andel
Tlf.: 0049-6531-8443
Fax.: 0049-6531-4807
Mail: feriengut-bohn@t-online.de
Web: www.feriengut-bohn.de

Det er ikke kun pga. det smukke landskab, at turisterne kommer til Mosel, det er i høj grad også pga. de fremragende vine. Hvad er så mere nærliggende end at kombinere de to, og at bo i et hus, hvor du kan få indblik i vin arbejdet og samtidig nyde udsigten over Mosel floden. Få mere information om årgange og kvalitets trin, i vin stuen. Når vin cafeen åbner, kan du sende din næse og gane på opdagelses rejse i vin universet. Du bliver forkælet med vores hjemmelavede mad og lokale specialiteter. Ud over det er her plads til at lege og slappe af, og her er mange cykel ruter.