Forårs fornemmelser i Pfalz for hele familien. Udskriv side

Pfalz nyder godt af et mediterrant klima, der giver dem det tidligste forår i hele Tyskland. Allerede i marts står mandel træerne i fuldt flor langs vin gaden. Det faldt også i de sol elskende romeres smag. De kom og byggede villaer og vinslotte, plantede mandel træer, kastanietræer og selvfølgelig vinstokke.

Pfalz har mange superlativer: den største vintønde i Bad Dürkheim, eller verdens ældste vin fest i Speyer, hører til disse. Men også den første og mest kendte vin gade, der går fra Bockenheim i nord til Schweigen ved grænsen til Alsace, hører dertil.

Vinene fra Pfalz brillerer med deres mangfoldighed. Vin bøndernes hovedinteresse ligger i mellemtiden hos de klassiske sorter, og frem for alt Riesling. Den dominerer med mere end 21% af det druebeplantede areal., men også burgunder sorter er på frem. Rødvinene er blevet endnu vigtigere, derunder Dornfelderen, der er Pfalz´s succes historie. Den mest almindelige rødvins sort er imidlertid stadigvæk Portugiseren. I Pfalz har man også stor succes med at eksperimentere med internationale drue sorter som Carbernet Sauvignon og Chardonnay. Endelig har naboskabet med Frankrig også sat sine tydelige spor. Top kokke har etableret sig på grænsen til Alsace.

Læs mere her ...


Ud over pligt besøget til centrene i Bad Dürkheim, med deres klassicistiske kur steder, med spille haller og saltudvindingsanlægget, slots kirken og vinstuen ”Dürkheimer Fass”, burde Neustadt, der er det største vinområde i Tyskland, og det nærliggende Hambacher slot, stå på programmet. I Landau kan du besøge en gotisk stifts- og Augustinerkirke og en smuk park. Mange små maleriske vin byer indbyder til at opholde sig der. Særlig anbefalelsesværdige er Annweiler under Trifels og Freinsheim, også kaldet det pfalziske Rothenburg, med sine borge og borgruiner.

Vinum Bonums vingårde i området

Weingut Egon Schmitt
Am neuberg 6
D-67098 Bad Dürkheim
Tlf.: 0049 6322 5830
Mail: info@weingut-egon-schmitt.com
WEB: http://www.weingut-egon-schmitt.de/

Weingut Lundi Neiss
Hauptstrasse 91
D-67271 Kundenheim
Tlf.: 0049 6359 4327
Mail: weingut-neiss@t-online.de
WEB: Ingen hjemmeside.

          
Til deres ophold i Pfalz vil vi gerne præsentere dem for 3 vingårde, hvor de både kan nyde god vin og dejlige bolig forhold. Disse vingårde er kun et lille udsnit af det store udvalg som vin regionerne i Tyskland kan tilbyde. Kvalitet er en forudsætning: alle vin gårdene har godkendelsen ”Urlaub auf dem Winzerhof” (ferie på vingården), som udstedes og godkendes af landbrugsministeriet. Gårdene gennemgår regelmæssige kvalitets kontrol af deres ferie tilbud.


Landhaus Christmann
Christine Christmann
Riedweg 1
67487 St. Martin
Tlf.: 0049-6323-94270
Fax.: 0049-6323-942727
Mail: kontakt@landhauschristmann.de
WEB: www.landhauschristmann.de


Det stilfulde bondehus ligger i hjertet af St. Martin, et af de skønneste steder i Pfalz. Vin gården har en ideel beliggenhed, hvis man er til cykel og vandre ture i smukke omgivelser. Om aftenen er gæsterne inviteret til vin smagning i vin kælderen. Til rådighed for gæsterne, er 1 enkelt værelse og 5 dobbelt værelser, alle med bad/wc og en lejlighed til 2-3 pers. Alle værelser er komfortabelt indrettet med antikviteter.


Ferie vingården Stübinger
Horst Stübinger og søn
Hauptstr. 12
76829 Leinsweiler
Tlf.: 0049-6345-1572
Fax.: 0049-6345-1000
Mail: info@weingut-stuebinger.de
Web: weingut-stuebinger.de

Denne vingård blev præmieret som „skøn vingård ved den tyske vin gade“. Gæsterne bliver tilbudt vin smagning af kvalitets- og prædikat vine, og årgangs sekt, i den hyggelige vin stue. 4 ferielejligheder for 2-5 pers., 32-80 km2 for 34-49€ pr. dag.

Mere information under www.landtourismus.deHotel Garni
Barbara Reibold-Niederauer
Hauptstr. 37
67251 Freinsheim
Tlf.: 0049-6353-93630
Fax.: 0049-6353-936329
Mail: AltesLandhaus@t-online.de
WEB: www.altes-landhaus.de

Det gamle bonde hus ligger centralt og dog på kanten af den historiske gamle bydel i Freinsheim. Det er nemt til fods at nå både vinstuen og de fine restauranter. Det 3-stjernede hotel råder over 10 værelser, der er indrettet med kærlighed og individualitet. Alle med bad/wc, telefon, satellit tv og føn tørrer. 64-80€. De hyggelige opholds stuer, en med kakkelovn, indbyder til at nyde et glas vin og lidt godt samvær, og ligeledes gør den idylliske have med liggeplæne. Afslapning finder gæsten i sauna området. Ud over hotellet, har familien også sin egen vin gård.

Mere information under http://www.landtourismus.de