Prøveflasker til smageglasset. Udskriv side

Kære vinimportør

Tusind tak fordi at du er taget et smut forbi min hjemmeside.

Jeg håber vi i fællesskab kan højne standarden for danskernes vinsmag.

Alle vinimportører og -bønder er velkomne til at sende prøveflasker til ”Smageglasset”.

Med mellemrum vil der være temasmagninger, som den jeg laver for magasinet Flyaway til deres juni nummer.

Juni temaet er sommer- og grillvine.

Bag om vinsmagningen

Vinpanelets vurderingerPraktiske forholdTemaplanMedierLeverandørlisten


Alle bedømmelser og beskrivelser må anvendes efter behov i markedsføringen med angivelse af kilde som enten www.vinum-bonum.dk eller Vinum Bonum.

Under punktet "Vinpanelets vurderinger" kan du læse et par linjers tanker om sammensætningen af panelet, hvordan vinen vurderes, idealer og forhåbninger.

Jeg prøver at besvare alle de spørgsmål, jeg får, her på hjemmesiden, men skulle det glippe, så send mig en mail eller ring på 74 43 53 52.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Per W. Stryger
Vinskribent

Vinpanelets vurderinger

Panelet består af 6-8 personer, heraf 2 er fra Vinum Bonum, med stor smageerfaring. Flaskerne vurderes ved blindsmagning - dvs. vinen præsenteres i vinglas - historikken diskuteres først efter karaktergivningen.

Vinene deles op i sommervine og grillvine, og så igen op efter farve. Der skeles ikke til prisen før efter hver smagerunde.

Sådan bedømmes vinene
Men udover point er det beskrivelsen, der siger mest om vinen. Jeg mener at point aldrig må stå alene, så læs også beskrivelsen. Mine bedømmelser er korte, afregningen er kontant, stilen er usnobbet og jeg er uafhængig. Mine læsere er vin-, mad- og rejseglade forretningsfolk, der gerne betaler for kvalitet, men ikke vil være med til at betale overpris for opblæste vinslotte.

100-point skalaen
Jeg har valgt at bedømme alle vine på kvaliteten efter den internationale 100 point skala. I denne vurdering er der alene tale om en kvalitetsvurdering og vurderingen er absolut. En vin der får 89 point er altså bedre end en vin til 83 point - og det uanset prisen.

Alle vine får som basis 50 point. Vinens farve og udseende giver op til 5 point. Næsen eller duften bedømt efter intensitet og kompleksiteten giver op til 15 point. Smagen og eftersmagen giver op til 20 point. Her smages der efter intensitet, balance, dybde og længde. De sidste 10 point gives efter potentiale og en helhedsvurdering.

95-100 Fremragende
90-94  Virkelig god
80-89  God
70-79  Tilfredsstillende
50-69  Dårlig

Det siger sig selv, at når en 50-kroners vin får FREMRAGENDE, så er der grund til at rykke hurtigt, hvis man vil nå at hente nogle flasker til sin kælder.

Har du nogle spørgsmål eller kommentarer til vurderingsprincipperne er du velkommen til at kontakte mig HER

Gå tilbage til begyndelsen

Praktiske forhold.


Vinprøver til anmeldelse sendes til ...

Vinum Bonum
v/ Per W. Stryger
Bosager 7
6400 Sønderborg
vinumbonum@stofanet.dk

Prøveflasker
Jeg vil bede dig sende to eksemplarer af alle flasker med korkprop. Årsagen er et stigende problemer med propsyge og det er så kedeligt at en flaske viser sig at være dårlig ved smagningen.  Sker dette bliver de ikke anmeldt – heller ingen omtale, end en ringe anmeldelse. Vine med skruelåg, glas- eller plastiklukning, kan jeg nøjes med et enkelt eksemplar af.

Det er ingen hemmelighed, at jeg hovedsagelig foretrækker europæiske vine frem for oversøiske. Det skyldes deres elegance, nuancerigdom, kølige ynde og den kultur, der ligger til grund for deres eksistens. Ligeledes er jeg imod overdrevent præg af nyt egefad og den marmeladeagtige sødme, som dette ofte fører med sig. I nogle tilfælde passer dette dog godt, så som ved grillmad.

Levering/forsendelse
Du sender prøverne sådan som du plejer at gøre det. Jeg foretrækker at få dem direkte til adressen, men bor tæt på det lokale posthus, så det er ingen sag at hente selv større forsendelser. Du er selvfølgelig meget velkommen til at aflevere vinen in persona på adressen på Bosager i Sønderborg. Det er altid rart at få et ansigt på en virksomhed.

Kvittering
Der smages altid flere vine end der er plads til at omtale i bladet. Det er derfor kun de vine panelet finder mest interessante der finder vej til magasinets spalter. Jeg bestræber mig selvfølgelig på at smide en linje på en e-mail som kvittering for modtagelsen af dine prøver. Der kan være ekstra travle perioder, som truer overskuddet, så hav venligst tålmodighed med mig.

Anmeldelse af vinen
Det er ikke alle prøver, der bliver anmeldt. Dem der ikke er at finde i bladet, bliver lagt ud på min hjemmeside, og til dem vil der være en henvisning til i Flyaway. Udvælg i øvrigt altid dit prøvemateriale nøje. Fokuser på ”value for money”, noget nyt og spændende eller andre bydende årsager til, at netop dine vine bør finde vej til spalterne. Vinene skal kunne leveres/skaffes i et fornuftigt omfang, da efterspørgslen fra vores kunder kan være meget stor, hvis en vin klarer sig godt i smagningen.

Uddybende oplysninger
Nedenfor stående informationer skal sendes på mail. Det sparer tid og formindsker risiko for fejl. Vinum Bonum skal have følgende oplysninger om vinene:
  • Navn (vinen, huset, årgang, område, land)

  • Druer
  • Alkohol i %
  • Grillvin eller sommervin
  • Pris (vejledende udsalgspris pr. stk. inkl. moms)
  • Importør/forhandler med adresse, hjemmeside samt e-mail (også skrevet på flaskerne)
  • Hvordan vinen kan købes (butik, Internet eller andet)
  • Uddybende oplysninger om producenten og vinen(brochure, Internet referencer e.l.)
  • Hvor mange point har du vurderet den til

Ser frem til din deltagelse i dette temanummer.

Gå tilbage til begyndelsen

Temaplan.


Flyaway – Cimber Airs in flight magasin
In flight magasinet trykkes hver anden måned, startende med februar og slutter med december udgaven.

Vinartiklerne følger så vidt muligt resten af temaet i magasinet, så som mad i december måned, hvor jeg skrev Vin vinder madvenner.

Derfor fokuser vinartiklen i juniudgaven på sommer og selvfølgelig grill. Der er ikke fastlagt nogen planer om vinanmeldelser i resten af året, men hvem ved.
Prøver modtages indtil den 9. April 2007
Tema for juni 2007 er grill- og sommervine.

Gå tilbage til begyndelsen

Medier.

Indtil videre skriver jeg kun for Flyaway, men har du brug for et indlæg i dit blad, avis eller magasin mm., så skriv til mig.

Læs alle de fakta du har brug for at vide om Flyaway her ...

Gå tilbage til begyndelsen

Leverandørliste.

En stor tak til alle de nedenstående firmaer for at levere prøveflasker. De enkelte vurderinger kan læses ved at klikke HER.

Vi har allerede modtaget vine fra vinproducenter i Italien/Puglia samt Tyskland.


Gå tilbage til begyndelsen