TERRASSETÅR Udskriv side

Vin på terrassen skal skænkes et par grader koldere end den optimale temperatur på 14 til 16 grader, da temperaturen stiger et par grader for hvert kvarter.

Lette, friske frugtige vine har stor betydning for gastronomien. Ideal partner til det lette sæson køkken er den såkaldte terrassevin. En vin man sagtens kan drikke mere end et glas af. Terrassevin drikkes når det er varmt udenfor. Vine i denne kategori har samme egenskaber nemlig højest 12,5 % alkohol, er tørre (maksimal 9 gram/liter restsukker) og er selvfølgelig fra den aktuelle årgang 2006. Det er min mening at disse vine bedst bevarer deres friskhed, hvis de er udstyret med enten skruelåg eller glas prop.

Den tidligere forsømte rosé vin er ved at vinde frem igen især i den lette sommerudgave. Rosé er dejlig og tiltalende, især hvis den bliver serveret med salater eller andre lette retter.

I sommertiden er ikke alene livet lettere, det er vinen også. Sommeren er ikke kun en sæson – det er også en sindstilstand. Nydelsen af sommervinen kræver også en anden angrebsvinkel. Lette, friske vine tager over fra seriøse tynge vine. Et perfekt kølet glas hvidvin rammer den tørre plet på en helt anden måde end en rødvin kan på denne årstid. Nedenfor en samling druer og vinregioner som du skal lægge mærke til, og nogle råd om mad og vinkombinationer.

Albarino: Denne vin/drue fra Galicia i Nordvestspanien er fortjent blevet populær. Dens forfinede aroma af citron- og blomster gør den til en god sommervin. Den sprøde syre gør den velegnet til alt godt fra havet, lige fra østers til grillet blæksprutte.

Riesling: En undervurderet drue med aromaer af grønne æbler og citrus. Den bliver produceret fra knastør til meget sød. Du skal gå efter de tørre og halvtørre udgaver fra Tyskland, Østrig og Australiens Clare Valley. De er perfekte som aperitif og er ideelle til det asiatiske køkken.

Sauvignon Blanc har aromaer af stikkelsbær, græs og grønne urter. Vine fra Frankrig (Sancerre), New Zealand og Sydafrika er blandt de bedste eksempler: De danner et fantastisk makkerpar med lette retter som sommersalater, asparges og gedeost, så vel som fiskeretter.
Læs mere her om …

Sommervine
For forbrugeren er en sommervin, som smager godt af sommer. I denne sammenhæng spiller faktorerne friskhed, frugt og lethed en hovedrolle. En sommervin skal være forfriskende, ukompliceret at nyde og med en dejlig frugt.

Sommerens farve er Rosé
Det er ikke noget under, at rosévin var solkongen Ludvig den 14. yndlingsvin. Også forbrugerne har vist, at den tyske rosévin er deres yndlingsvin.

Årstidsvine
Især om foråret og efteråret, når sol og regn hele tiden skifter, lider mange mennesker under vejret. Hovedpine, kredsløbsforstyrrelser eller depression er typiske symptomer. Ikke kun vejret skifter, det gør maden også lige som vinudvalget dertil.