GYLDNE GRILLTIPS Udskriv side

At sætte vin til maden er mere en kunst end en videnskab. Selvfølgelig er der nogle lette gyldne regler, der kan gøre dit arbejde lettere og sikre succesen ved grillaftenen i familiens skød.

Der er blevet lavet flere undersøgelser omkring, hvor meget vi danskere er villige til at bruge på grillvine. I den nyeste har man taget udgangspunkt i en grillfest med 20 til 25 gæster og spurgt danskerne om hvor meget de vil bruge på en rødvin til en sådan lejlighed.

Undersøgelsen er baseret på over 2200 svar og vi lander i prisvinduer 40 til 60 kroner pr. flaske. Det var næsten halvdelen som synes det. Ikke den store overraskelse i det. Noget jeg synes var spændende var at imellem 12 og 13 % ville vælge en vin til over 80 kroner.  

Når den finanscelle del er overstået, hvad skal vi så vælge. Her nedenfor er et par hurtige regler. God jagt og husk du får hvad du betaler for.

Tunge retter mad som skal tygges meget med stærk smag passer godt til vine med en stor krop. Dette er mange gange ensbetydende med rødvine, men en italiensk Malvasia og en egetræslagret Chardonnay kan også udfylde pladsen.

Fede retter passer normalt godt sammen med vine der har et højt syretal ligesom tysk riesling og silvaner eller Sauvignon og Chinin Blanc, samt mange mousserende vine.

Proteinrige retter så som en steaks, passer perfekt sammen med tanninrige vine. De store røde som druerne Cabernet Sauvignon, Nebbiolo og Syrah er i spidsen. De samme vine passer normalt dårligt med fisk, skaldyr eller andre salte retter.

Læs mere her om …

Grillvine

Party- og picknickvine