Tips til værtinden Udskriv side

Når du har booket et vinselskab og vælger at lægge hus til arrangementet så bliver du automatisk vært eller værtinde.

Jeg lægger stor vægt på, at du som vært ikke oplever unødigt besvær ved at lægge hus til. Som vært ved et vinselskab er der derfor meget lidt du skal forberede forud for aftenen.

Følgende er gode tips til et succesfuldt arrangement:

Når du inviterer gæsterne så sørg for at invitere til 18.50 - så plejer alle at være på plads kl. 19.00


Sørg for at der er en lille kurv hvidt franskbrød (1 eller 2 brød rækker som regel) til at spise af under arrangementet (renser munden)

Har du en hvid dug som du ikke er øm over (nogle kan risikere at spilde vin) kan du med fordel lægge den på bordet. Gør evt. nogle isterninger klar og husk at have nogle karafler med koldt vand klar.

Jeg medbringer de ting som skal bruges til vinselskabet - dvs. som vært skal du hverken sørge for vinoplukker, glas, spytbakker, skænkepropper eller kuglepenne til noter. Efter arrangementet tager jeg tingene med mig igen og sørger derved for opvasken. Nemmere kan det næsten ikke være!

Som tak for hjælpen med arrangementet får du naturligvis en værtindegave – en speciel ekstrarabat - på de vine du køber.

Læs også ...