Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Vinen

Afsnittet ”Vinen” er delt op i en række underafsnit, der strækker sig lige fra en beskrivelse af de vingårde som Vinum Bonum fører i sortiment til ordforklaring, som indeholder et begrænset antal ordforklaringer.

Nederst på denne side kan du læse om hvad de forskellige point ved vinene betyder. Det er ikke alle vinene, der er skrevet point ved, men der hvor der er, er det 100 point skalaen, som er blevet brugt.


Vinum Bonum har også vine med skruelåg, men det hører stadigvæk til mindretallet af vinene.

Læs lidt mere her ...

Vingårdene
Under dette punkt finder du de vingårde som Vinum Bonum fører for tiden. Læs om den og find mere information under "Links" i FAQ.

Anbefalinger
Ved anbefalinger menes de tilkendegivelser, der er kommet fra den anerkendte vinverden, til de forskellige vingårde. Kender du ikke det pågældende organ, kan du søge informationer under "Links" i FAQ.

Druetyper
Her vil der være et punkt der hedder generelt, der fortæller lidt om nye druesorter, mindste indholdet af druesorten i en flaske osv.

Hvide- & røde druesorter
Et meget selvforklarende punkt, men der er lidt ekstra information knyttet til hver druesort. Det er informationen om ”druens aromaer” og hvilken mad der passer bedst til den pågældende druesort.

De kendteste af Tysklands druetyper, deres dufte og smagsstoffer. Smagsstofferne har jeg delt ind i fem kategorier fra let til kraftig …

Grad tal     Smagsintensiteten
1               Meget let
2               Let
3               Middel kraftig
4               Kraftig
5               Meget kraftig

Årgange
Igen i dette afsnit har jeg skrevet lidt generelt om årgange, men har også givet mit bud på en årgangstabel for tyskland.

Vinområder
Ligesom under de hvide og røde druesorter er der koblet lidt ekstra oplysninger på hvert distrikt. Der er lidt statistik, men mere interessant er der noget om hvordan vinene er generelt samt hvilke vine VB anbefaler fra det pågældende område.

Gode råd
Et område der hele tiden vil være i bevægelse da det også kan være informationer fra jer forbrugere, der kan komme ind under dette punkt. Et eksempel kunne være punktet ”Vinkøb”. Det handler om gode råd ved vinkøb så du får mest ud af dine penge.

Fejl ved vinen
Her har jeg skrevet lidt om generelle fejl i vinen, så du som kunde kan lære at skelne imellem fejl og vine der bare er lidt specielle fra naturen. Søg ikke efter fejl i vinen, men vær opmærksom på de signaler du får.

VDP
VDP eller Verband Deutscher Prädikats- und Qualitetsweingüter. En sammenslutning af vinbønder, som går ind for høje kvalitetsnormer og har været kendt for det i over 100 år.

Tysk vinlovgivning
Er du i tvivl om noget med hensyn til for eksempel om den ene klassifikation er bedre end den anden, ”Hvad er Classic og Selection?” eller bare generel vinlovgivning i Tyskland så skal du klikke på dette afsnit.

Økologisk vinbrug
Et begreb danskerne ikke har arbejdet så meget med, men som vil komme mere frem i løbet af de næste 3 år. Har du tendens til migræne er det økologisk vin du skal se efter.

Ordforklaring
En lille men udvalg samling ord og deres betydning. Der kan sagtens være ord eller definitioner der ikke er her, men så prøv GOOGLE.

Point givning:
90 - 100:  Gives til en enestående vin, hvor kvaliteten er helt i top.
85 - 89:    Gives til den meget gode vin. "Value for money".
80 - 84:    Gives til den gode vin over gennemsnittet.
70 - 79:    Gives til en gennemsnitlig vin uden karakter eller dybde.
Under 70: Gives til en uinteressant og fejlbehæftede vin

God fornøjelse!

Vælg emne
- Bacchus
- Chardonnay
- Gewürztraminer
- Gutedel
- Graubrugunder
- Huxelrebe
- Kerner
- Müller-Thurgau
- Ortega
- Rieslaner
- Riesling
- Rivaner
- Ruländer
- Scheurebe
- Silvaner
- Weissburgunder
- Røde druesorter