Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Tyskland

De nyudviklede vine og den raffinerede emballage, der i dag kommer fra Tyskland, glæder både gane og øje.

Tyskland ligger som nummer 4 i Europa med hensyn til produktion af vin. Samtidigt skal det nævnes, at landet producerer mindre end for bare 5 år siden, men til gengæld er kvalitet markant bedre.


Der er tysk vin for enhver smag og til enhver lejlighed. Tysk vin har en bredde, der tiltaler såvel den berømte køkkenchef som nybegynderen og den store vinkender.

Med respekt for 2000 års tradition indenfor vindyrkning, kombineret med kvalitetsorienteret og miljøbevidst arbejde i vinmarken og hypermoderne kælderteknologi, befinder de tyske vinbønder sig helt i front for vor tids vinproducenter. Dermed er der åbnet op for en renæssance af tysk vin, som allerede er gået i gang.

Det er specielt udfordrende at skulle høste en afgrøde af fuldmodne druer i dette, det nordligste af de traditionelle vinområder, hvor vejret er forskelligt fra år til år. 2/3 af produktionen er tørre eller halvtørre hvidvine med hovedvægten på kongedruen Riesling.  Som regel er det lette, frugtige og syrerige vine uden fadsmag, selvom der i stigende omfang eksperimenteres med fadlagring. Den sidste 1/3 er glimrende rødvin, for det meste lavet på Spätburgunder (Pinot Noir) eller Dornfelder, der for manges vedkommende har ligget på træfade.
En måde at tage udfordringen op på er at plante vinmarker på skråninger eller stejle skrænter, hvor der på toppen er skovvækst, der kan dæmpe vinden. De plantes desuden helst ved en flod, primært Rhinen og dens bifloder, således at floden kan reflektere solen og dermed hjælpe med til at mildne klimaet.

Vækstperioden er lang med lige dele regn og solskin. Det gør det muligt for druerne at modne langsomt, hvilket betyder, at de bevarer deres frugtsyre, mens de danner naturligt sukkerstof og optager mineraler fra jordbunden. Alle disse komponenter giver de tyske vine deres uforlignelige friskhed og nuancerigdom i duft og smag.

Hvis du tror du kender tysk vin så prøv igen.

Regionen i tal:
Areal: 102.240 ha

Udbytte: 103,1 hl/ha

Produktion: 10.146.517 hl (94% kvalitetsvin)

Typer: 64,0% hvidvin; 36,0% rødvin

Vigtigste druesorter: Riesling 20,2%
                               Müller-Thurgau 14,7 %
                               Silvaner 5,5%
                               Spätburgunder 11,1%
                               Dornfelder 8,0%
                               Portugieser 4,8%

Vælg emne
- Tyskland
- Ahr
- Baden
- Franken
- Hessische Bergst.
- Mittelrhein
- Mosel-Saar-Rüwer
- Nahe
- Pfalz
- Rheingau
- Rheinhessen
- Saale-Unstrut
- Sachsen
- Wüttemberg