Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Ahr

Ahr i korte træk
Ahr er én af de nordligste af de tyske vindistrikter og et af de mindste.
Vinmarkerne breder sig ud over dalen, som Ahrfloden løber igennem, inden den møder Rheinen syd for Bonn.

Historisk set går vinproduktionen helt tilbage til 1100 tallet og Ahr har altid været et populært udflugtssted for tyskerne. Det er også dem der står for størstedelen af Ahrs vinforbrug. Vinspecialiteten findes derfor sjældent udenfor Tyskland.

I Tysklands rødvinsparadis er det Spätburgunder (Pinot Noir) der er fremherskende. Den lille produktion sammen med det ustabile vejr giver høje priser.

Den lange
Ahr er én af de nordligste af de tyske vindistrikter og et af de mindste.
Vinmarkerne, der skaber Tysklands ”rødvinsparadis”, breder sig ud over dalen, som Ahrfloden løber igennem, inden den møder Rheinen syd for Bonn. Enten man står på toppen af de kegleformede basalt-bjerge mod øst eller på klippeskrænterne vest for den elegante kurby Bad Neuenahr-Ahrweiler, er der en fantastisk udsigt ud over de stejle vinmarker.

Ligesom i mange andre vinregioner restaurerede (Flurbereinigung) man vinmarkerne i 1960erne, så det var nemmere at komme rundt på og i dem. Dette skabte grobund for den nu altdominerende rødvins-produktion i området.

Riesling er den primære, grønne drue, men den lille vinregion er særlig kendt for sin fine, røde vin især på Spätburgunderen (Pinot Noir) og dens tidligt modnende slægtning, Frühburgunderen. Rødvine står cirka for 80 % af produktionen. Det er rødvine med meget charme og aromatisk, frugtagtig syrlighed. De vil virke lyse i forhold til dem fra Frankrig, men de er både i bouquet, smag og eftersmag på højde med sine søskende fra Bourgogne. Dette er ikke uden grund da vinstokkene i 1680 netop blev hjembragt fra dette område. Portugieseren er endnu en af områdets vigtige rødvinsdruer. Næsten hele produktionen drikkes i området.

Vinene: Fløjlsagtige og fyrige Spätburgundere. Lette og behagelige Portugieser. Og aromatiske friske hvidvine.

VB anbefaler: Rødvin lavet på Spätburgunder samt Frühburgunderen.

Regionen i tal:
Areal: 538 ha - 1 Bereich; 43 Einzellagen

Udbytte: 85,7 hl/ha

Produktion: 44.134 hl (92,2% QbA)

Typer: 11,9% hvidvin; 88,1% rødvin

Vigtigste druesorter: Spätburgunder 61,5%
                               Portugieser 10,2%
                               Riesling 6,7%
Vælg emne
- Tyskland
- Ahr
- Baden
- Franken
- Hessische Bergst.
- Mittelrhein
- Mosel-Saar-Rüwer
- Nahe
- Pfalz
- Rheingau
- Rheinhessen
- Saale-Unstrut
- Sachsen
- Wüttemberg