Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Weingut Martinshof

Ny agtede ”shooting start” på den tyske vinhimmel
Weingut Martinshof er et familiebrug, hvor faderen Reinhard Martin tager sig af markarbejdet, sønnen er udlært kældermester og tager sig derfor meget naturligt af kælderarbejdet og moderen Irm tager sig af PR/salg.

Blandt fagjournalister betegnes vinbruget som en af de agtede ”shooting starts” på den tyske vinhimmel og i fagtidsskriftet ”Alles über Wein” i 2004 fik vingården en guldmedalje. I tidsskriftet ”Wein Gourmet”  blev vinslottet særdeles anbefalet og hører dermed blandt de bedste i Rheinhessen.


Den danske presse har skrevet følgende ...

Produktionen
Der fremstilles både røde og hvide vine og begge typer af fremragende kvalitet. Selvom hvidvine er i højsæde i Tyskland har vi fokuseret specielt på de røde der tåler sammenligning med de bedste bourgognevine.

Historien bag Weingut Martinshof
Reinhard, Irm, Achim og hans kone Anke bor i den lille vinby Dienheim i Rheinhessen, hvorfra de driver deres vinbrug på 20 ha. Vingården har eksisteret siden starten af 1700 tallet, men Reinhard overtog gården i 1980erne efter sin fader. Der er tale om en moderne, gennemrationaliseret virksomhed, hvor ordet kvalitet ofte lyder, når man taler med Reinhard. Der arbejdes konstant med metoder til forbedring af det store potentiale området besidder fra naturens side.

Gårdens vinmarker
Weingut Martinshof ejer i dag markstykker i Oppenheimer Sackträger & Roten Hang, der er nogle af de bedste områder i Tyskland. Under hele modningsperioden fjernes bladene omkring klaserne for at sikre maksimal modning og dermed et højt sukkerindhold samt smag. Dette sammen med at vinplanterne bindes op letter selvfølgelig også arbejdsgangen under høsten på de nogle steder stejle skråninger.

At der er tale om noget specielt ses også af, at allerede romerne i det andet århundrede anlagde nogle af de bedste vinmarker i området. Ved udgravning til vingårdens vinkælder fandt man mange ting fra den tid og arkæologerne blev hidkaldt for bl.a. at sikre de romerske artefakter.


Prøv en vin og overbevis dig selv!


Vælg emne
- Weingut Bickel-Stumpf
- Weingut Martinshof
- "Die junge Pfalz"
- Weingut Lundi-Neiss
- Weingut Egon Schmitt
- Weingut Dr. Benz
- Weingut Zilliken-Hellershof
- Schloss VAUX