Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Nahe

Nahe i korte træk
Som i en rede putter Naheregionen sig mellem Moselflodens og Rhinens dalstrækninger. Regionen er opkaldt efter floden, der løber tværs igennem de skovklædte Hunsrückbjerge, inden den blidt flyder over i Rhinen ved Bingen.

Regionens fine vinhistorie strækker sig helt tilbage til år 766 og ser ud til at fortsætte fremover med Riesling druen I spidsen.

I nord er det lette muldagtige jorde. Her fremstilles vine, der minder om vinene fra Rheinhessen, mens den mere skiferholdige jord i syd giver vine med samme blosteragtige bouquet som Mosel vinene og samme elegance som Rheingau vinene.

Den lange
Som i en rede putter Naheregionen sig mellem Moselflodens og Rhinens dalstrælninger. Regionen er opkaldt efter floden, der løber tværs igennem de skovklædte Hunsrückbjerge, inden den blidt flyder over i Rhinen ved Bingen.

Første gang vinproduktion i Nahe omtales skriftligt er helt tilbage i år 766 på kloster Lorsch nær Bergstrasse. Ligesom i resten af Tyskland har adelen og kirken, især klostrene, stået for udviklingen af vindyrkningen i denne region. Branchen havde næsten konstant fremgang på nær når der var krig og ufred og ved indgangen til 1900-tallet havde Nahe opnået stor berømmelse.

Imponerende klippeformationer, mineralforkomster og ædelsten bekræfter den alsidige geologi, der er forklaringen på det brede spektrum af vine, der er produceres i Nahe. I nord er det lette muldagtige jorde. Her fremstilles vine, der minder om vinene fra Rheinhessen, mens den mere skiferholdige jord i syd giver vine med samme blosteragtige bouquet som Mosel vinene og samme elegance som Rheingau vinene.

Cremede, pikante Rieslingvine, blosteragtige Rivanere og fyrrige Silvanere er områdets traditionelle, klassiske vine. Fornyelse ligger i de tørre røde og hvide Pinot-vine, i Grau-, Weiss- og Spätburgunder, der ligesom Dornfelderen er ved at blive populære druer.

Vinene: Aromatiske, duftende, frugtagtige og smagfulde.

VB anbefaler: Hvidvine lavet på Riesling, men rødvinene er på vej frem især Dornfelder og Spätburgunder.

Regionen i tal:
Areal: 4.145 ha - 1 Bereich; 7 Grosslagen; 312 Einzellagen

Udbytte: 94,8 hl/ha

Produktion: 378.615 hl (63,2 QbA)

Typer: 74,9% hvidvin; 25,1% rødvin

Vigtigste druesorter: Riesling 24,9%
                               Müller-Thurgau 14,4%
                               Dornfelder 11,2%
Vælg emne
- Tyskland
- Ahr
- Baden
- Franken
- Hessische Bergst.
- Mittelrhein
- Mosel-Saar-Rüwer
- Nahe
- Pfalz
- Rheingau
- Rheinhessen
- Saale-Unstrut
- Sachsen
- Wüttemberg