Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Pfalz

Pfalz i korte træk
Vinstokkene trives i det varme, solrige klima i Pfalz, der skaber grobund for yppige, frodige vine af fuldmodne druer. Pfalz ligger lige efter Rheinhessen og er dermed Tysklands næststørste vinregion rent arealmæssigt.

Pfalz er en meget eksperimenterende region og har haft stor succes med Pinot druerne, både de hvide og de røde. Også med den mere sjældne St. Laurent er der garanti for kvalitet.

Andelen af areal med rødvinsdruer har været kraftig stigende indenfor de sidste par år ligesom I resten af Tyskland.




Den lange
Ordet ”Pfalz” stammer fra palads fra det latinske palatium. 85 km slynger Den Tyske Vinvej sig gennem maleriske landsbyer og frodige vinmarker imellem Rheinhessen og grænsen til Frankrig.

Vinstokkene trives i det varme, solrige klima i Pfalz, der skaber grobund for yppige, frodige vine af fuldmodne druer. Pfalz ligger lige efter Rheinhessen og er dermed Tysklands næststørste vinregion rent arealmæssigt.

Indtil 1992 hed området Rheinpfalz, og derfor kan man stadigvæk støde på vine, som har denne betegnelse på deres etiket.

Den kalkholdige jord i den sydlige del af Pfalz giver mere milde og friske vine. Riesling er den førende druetype, mens de hvide Weiss- og Grauburgundere (Pinot Blanc og Pinot Gris) hører til blandt de fineste hvide. På samme måde er Spätburgunderen (Pinot Noir), Dornfelderen og den mere sjældne St. Laurent garanti for topkvalitet indenfor de røde. Fordelingen ligger cirka på 70% hvidvin og 30% rødvin (dog med en stigende tendens).

Vinene: Aromatisk, milde, runde og fyldige.

VB anbefaler: Indenfor hvidvinene kan jeg anbefale Riesling, Grau- samt Weissburgunder vine. Prøv eventuelt også en hvidvin lavet på Scheurebe. Ved rødvine er det selvfølgelig Spätburgunderen, men også St. Laurent der skal prøves.

Regionen i tal:
Areal: 23.413 ha - 2 Bereiche; 25 Grosslagen; 330 Einzellagen

Udbytte: 109,0 hl/ha

Produktion: 2.445.270 hl (71,3% QbA)

Typer: 60,0% hvidvin; 40,0% rødvin

Vigtigste druesorter: Riesling 20,5%
                              Dornfelder 13,9%
                              Müller-Thurgau 11,0%
                              Portugieser 10,6%
                              Spätburgunder 6,4%
                              Kerner 5,9%
                              Silvaner 4,2%
                              Weissburgunder 3,2%

Vælg emne
- Tyskland
- Ahr
- Baden
- Franken
- Hessische Bergst.
- Mittelrhein
- Mosel-Saar-Rüwer
- Nahe
- Pfalz
- Rheingau
- Rheinhessen
- Saale-Unstrut
- Sachsen
- Wüttemberg