Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Rheingau

Rheingau i korte træk
Hjertet af Rheingau danner grænse til Rhinen i dens østvestlige løb fra Wiesbaden til Rüdesheim, hvor vinmarker med den ædle Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir) dækker Taunusbjergenes slugter.

Regionen hører ikke iblandt Tysklands største, men er derimod nok en af verdens mest berømte. Den bærer en lang og glorværdig vinhistorie på sine skuldre. Rheingaus succes skyldes det perfekte klima og en fortsat forpligtelse til at bevare den høje kvalitetsstandard.

Riesling står for langt over halvdelen af produktionen, med Spätburgunder (Pinot Noir) lige I hælene indenfor de røde vine.


Den lange
Hjertet af Rheingau danner grænse til Rhinen i dens østvestlige løb fra Wiesbaden til Rüdesheim, hvor vinmarker med den ædle Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir) dækker Taunusbjergenes slugter. Spätburgunder druerne dyrkes hovedsageligt på de stejle skråninger omkring Assmannshausen.

Regionens succes skyldes det perfekte klima og en fortsat forpligtelse til at bevare den høje kvalitetsstandard, som allerede benediktiner-munkene satte på Johannisberg, cistercienserne på Kloster Eberbach og det lokale aristokrati håndhævede.

Lykketræf skabte Spätlese (vine lavet på senthøstede druer angrebet af den ædel råd) på Johannisberg i 1775 og satte standarden for de rige, botrytisangrebne vine, for hvilke Tyskland er berømmet.

Udtrykket Kabinett siges også at stamme fra Rheingau. Kabinett betegner særligt udsøgte kvalitetsvine, nemlig dem, som blev opbevaret i et særligt rum, kabinettet.

Modsat mange andre vinregioner har mange producenter bibeholdt deres ofte mere end 100 år gamle etiketter, som tit indeholder snørklede og meget kunstfærdige mønstre og ornamenter. Nogle synes det er flot, men personligt kan jeg bedst lide etiketter der er ”rene” og dermed let gemmenskuelige.

Vinene: Aromatiske, karakterfyldte, elegante og med kraftig syrlighed.

VB anbefaler: Især hvidvin på Riesling, men også Spätburgunder fra Assmannhausen kan anbefales.

Regionen i tal:
Areal: 3.137 ha - 1 Bereich; 11 Grosslagen; 120 Einzellagen

Udbytte: 91,8 hl/ha

Produktion: 282.824 hl (80,4 % QmP)

Typer: 84,3% hvidvin; 15,7% rødvin

Vigtigste druesorter: Riesling 78,2%
                              Spätburgunder 12,7%
                              Müller-Thurgau 1,8%

Vælg emne
- Tyskland
- Ahr
- Baden
- Franken
- Hessische Bergst.
- Mittelrhein
- Mosel-Saar-Rüwer
- Nahe
- Pfalz
- Rheingau
- Rheinhessen
- Saale-Unstrut
- Sachsen
- Wüttemberg