Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Generelt

Mange mennesker leder efter ”DERES VIN”, men kan ikke finde den.

Det I skulle spørge jer selv om er: ”Hvad betyder druen?”.

ALT!

For en specifik druesort så skal du trykke ude i menuen øverst til venstre for enten hvide eller røde druesorter. Derefter komme de op er til højre. Ud fra disse kan du så vælge hvad du vil vide mere om. Der vil være en druebeskrivelse, aroma & smagsstoffer og lidt om den mad du kan servere vinen til, under hver druesort.

Druesorter, klima og Terroire
Selvfølgelig har vi jordbunden, klimaet og menneskets indgriben, der alt sammen bestemt også har en betydning. Når alt kommer til alt så er det druen individualitet (farve, duft, syre, fylde, lagerpotentiale osv.) der er alfa og omega.

Hver druesort kan producere vin med en klart særegen og identificerbar stil, som gør dem mere eller mindre nemme at genkende. Derfor find den drue du kan lide og du kan næsten altid finde en vin fra hvilket som helst land som passer dig.

Nyt og gammelt mødes
Der kendes cirka 10.000 sorter af Vitis Vinifera, der er vores grundstamme hvor vores ”tamme” druer er blevet fremavlet ud fra. Derfor har jeg også kun udvalgt tyske druesorter, som bruges i mit sortiment af vine.

Konge druen i Tyskland er selvfølgelig Riesling, men denne drue er desværre for det meste forbeholdt vinkendere. Ikke på grund af at det er en ”svær” vin at forstå, men snarere manglende PR fra Tyskland og Alsace.
De sidst ankommende er Chardonnay og Cabernet Sauvignon. De blev tilladt i Tyskland i henholdsvis 1991 og 1998.

Ved tyske vine skal 85% af vinen være lavet på druen der er nævnt på etiketten. For de tyske vins vedkommende er det kun en lille del hvor den ikke er nævnt.

Historiens vingesus
Romerne var det folkefærd der startede det meste af den europæiske vinavl. De brugte deres medbragte vinsorter og da romerne forlod området ved romerrigets fald blev disse blandet med de lokale ”vilde” arter. Dette menes at være årsagen til Europas lokale hybrider/arter.

Druesorterne får ofte deres navn efter deres farve så som den franske Pinot Noir altså Pinot er drue typen og Noir referer til den sort/blå farve.
Denne druetype hedder dog Spätburgunder på tysk og Spät betyder sen som referere til høsttidspunktet og burgunder til drue typen. Vi har Grauburgunder og Weissburgunder, der referere til farverne af druerne og er videreudvikling af Spätburgunder.
Sådan er det uheldigvis ikke hver gang for eksempel er Sauvignon Vert en helt forskellig sort fra Cabernet Sauvignon.

Det er muligt at inddele vinsorterne ind på forskellige måder enten geografiske oprindelse (familiemæssigt) eller land og region.

God fornøjelse!
Vælg emne
- Generelt