Vælg kategori
Vingårdene
Anbefalinger
Druesorter
Hvide druesorter
Røde druesorter
Årgange
Vinområder
Gode råd
Fejl ved vinen
Tysk vinlovgivning
VDP
Medaljer & priser
Økologisk vinbrug
Ordforklaring

Sortiment
Se vores vine
Tryk her


Mad & Vin
Læs om mad og vin
Tryk her


Forhandlere
Gå til forhandler
oversigt
Historien bag

Baggrunden for den tyske vinlov
Den nuværende vinlov i Tyskland er fra 1971 og blev lavet på baggrund af et direktiv fra EU. Grundlaget til den udgave, vi kender i dag, er dog langt ældre. Den første rigtige vinlov i nyere tid er fra 1909, som blev revideret i 1930. De største ændringer var forbudet imod at blande røde og hvide vine samt at blande tysk og udenlandsk vin. Der ud over forbød den vin produceret på hybrider af amerikanske og europæiske druesorter. Alt i alt gav den en klar definition på, hvad der var en naturlig vin. Samtidig slog man mindre parceller sammen, konsoliderede marker med bedre dræning og bedre tilkørselsveje – det tyskerne kalder ”Flurbereinigung”.

Vinloven af 1971
På denne baggrund blev loven af 1971 lavet og bragte Tyskland i overensstemmelse med de øvrige medlemslande i EU. En central faktor var begrebet mostvægt, som er et udtryk for druens modenhed og placerer de forskellige vine i kvalitetspyramiden. For dette bliver de forskellige vine analyseret og prøvesmagt for derefter at blive placeret som f.eks. Kabinett, spätlese eller hvad nu vinen har kvalificeret sig til. Desuden får vinen tildelt et AP-nummer, der kan bruges til at spore en vin.

De seneste ændringer
I 1982 foretog tyskerne dog en tilføjelse til loven af 1971, og den var indførelse af kvaliteten Landwein-kategorien, der er en parallel til den franske vins de pays. I samme åndedræt blev Eiswein som prædikat tilladt. Løbende er der tilføjet nogle småting, men den vigtigste er, at mostvægtens mindste værdi for de forskellige prædikater er blevet hævet.
Vælg emne
- Historien bag
- Druesorter
- Årgange
- Regioner
- Landsbyer/marker
- Klassifikationer
- Kvalitetspyramiden
- Classic
- Classic krav
- Classic druesorter
- Selection
- Selection krav
- Selection druesorter